Κοντινές Αποδράσεις

Κοντινές Αποδράσεις

ΤΟΡΩΝΗ

Το μικρό αυτό χωριό έδωσε το όνομά του στον Τορωναίο κόλπο και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Ελλάδας. Το σημερινό χωριό είναι ένας μικρός οικισμός που απλώνεται κατα μήκος της παραλίας.

ΠΟΡΤΟ ΚΟΥΦΟ (2χλμ)

Ένας κόλπος με πολύ μικρό άνοιγμα προς τη θάλασσα που μοιάζει με λίμνη. Ονομάστηκε έτσι γιατί λέγεται πως όποιος είναι μέσα σε αυτό τον κόλπο δεν ακούει τη βοή της θάλασσας. Είναι το ασφαλέστερο και το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Βορείου Ελλάδας, γεμάτο πάντοτε από σκάφη.

Σήμερα είναι ένας μικρός ψαράδικος οικισμός όοπου μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι στα γραφικά ταβερνάκια με παραδοσιακό ελληνικό χρώμα και καταπληκτική θέα.

ΣΥΚΙΑ (25χλμ)

Το μεγαλύτερο και το πιο όμορφο χωριό της Σιθωνίας. Υπάρχουν δύο εκδοχές για το όνομά του. Η πρώτη αναφέρεται σε μια συκιά που βρισκόταν έξω απο το χωριό και η δεύτερη στο ότι το χωριό είναι χτισμένο στη σκιά του Αγίου Όρους.

Αξιοθέατα του χωριού:

Ο πέτρινος ναός του Αγίου Αθανασίου, ο οποίος χτίστηκε το 1814, καταστράφηκε το 1854 και ξαναχτίστηκε το 1856.
Το παλιό σχολείο του χωριού με τους πέτρινους κίονες, κτίσμα του 1870.
Οι ανεμόμυλοι στην παραλία.

ΚΑΛΑΜΙΤΣΙ (15χλμ)

Ήσυχο, παραθαλάσσιο χωριουδάκι με εκπληκτική παραλία με άσπρη, ψιλή άμμο και ολόγυρα γκρίζα βράχια.

Το Καλαμίτσι είναι ένας από τους πιο όμορφους γραφικούς παραθαλάσσιους οικισμούς της Χαλκιδικής. Είναι ευρύτερα γνωστό για την μοναδική παραλία του και τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά της.

ΝΕΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ (25χλμ)

Ο Νέος Μαρμαράς είναι ένα κοσμοπολίτικο παραθαλάσσιο χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά με φυσικούς κολπίσκους και απέραντη θέα στον Τορωναίο κόλπο. Στην περιοχή συνδυάζεται η ξεκούραση και η ηρεμία με την έντονη νυχτερινή ζωή και διασκέδαση.

Στο Νέο Μαρμαρά θα βρείτε εμπορικά καταστήματα, σουβενίρ, τράπεζες, φαρμακείο, αγροτικό ιατρείο, λαϊκή αγορά κάθε Πέμπτη, εστιατόρια, καφέ. Ιδανικός προορισμός για πρωϊνή ή απογευματινή βόλτα.

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Το περιβόλι της Παναγίας.

Ημερήσια κρουαζιέρα που ξεκινάει απο τη Σάρτη. Πλέουμε παράλληλα με το βουνό βλέποντας από πολύ κοντά τα μοναστήρια με στάση στην Ουρανούπολη για φαγητό και βόλτα.